Pozvánka na podzimní členskou schůzi 21.10. 2023

Aktuality

Pozvánka na podzimní členskou schůzi a na předvánoční setkání na konci roku na promítací den.   Na obě naše akce Vás přátelé srdečně zveme a těšíme se na společné setkání, za výbor Martagonu Vratislav Novák.

Členská schůze se koná v sobotu 21. října 2023 ve stejném čase od 9 hodin, jako vždy si Vás přátelé dovolím požádat o načasování příchodů raději dříve (otevřeno bývá již před 8 hod.) Váš včasný příchod nám umožní dobré časové naplnění schůze i její klidný průběh. Děkuji. Ještě si dovolím připomenout na výběr přebytků od našich členů, který je pravidelně organizován na našich schůzích a bývá bohatý zejména při podzimu. I zde je však lépe, když případní dodavatelé své přebytky přinesou dříve na případné klidné rozdělení k výběru.

Místo konání – Krajinova posluchárna, 2. patro Přírodovědecké fakulty UK. Benátská ul. 2 Doprava – Metrem trasy B, do stanice Karlovo náměstí, odtud tramvají č. 18 do stanice Botanická zahrada – Na Slupi (je to z KN jedna stanice jízdy), nebo z Karlova náměstí pěšky, což je asi 5 až 10 minut chůze kolem Faustova domu směrem dolů k BZ na Slupi a nahoru k budově UK podle skleníků Benátskou ulicí.

Program – Úvodem zahájení a spolkové záležitosti. Zprávy z výstav a jejich vyhodnocení s předáním cen a diplomů zde počítáme s projekcí a promítáním vybraných ukázek. Přestávka – výběr přebytků pěstitelského materiálu od našich členů (děkujeme všem dodavatelům), možnost odebrání Ročenky Martagonu, Rukověti zahrádkáře. Prohlídka cibulí do dražby. Aukce – specialita naší organizace je na pořadu vždy po přestávce a jedná se o dražbu vzácnějších a výjimečných cibulí lilií. Možnost získání takzvaných sběratelských lilií. Na programu schůze počítáme s povídáním o liliích a promítáním k tématům. Také na otázky a odpovědi. Závěr s pozváním na mimořádnou schůzi v prosinci. Po ukončení dále pokračuje přátelské posezení všech kteří ještě nespěchají k domovům v nedaleké restauraci V Podskalí, kde se tradičně zastavíme ještě na kus řeči.

 Pozvánka na setkání liliářů na konci roku – Na Promítací den.  Předvánoční setkání, které bylo na čas přerušeno máme opět v programu a rádi Vás na něj přátelé opět zveme. Koná se v sobotu 9. prosince 2023 od 9 hodin, místo konání stejné jako na naše schůze v Krajinově posluchárně. Program – je v přípravách, ale z názvu poznáváme hlavní náplň a tou je různá projekce i krátké povídání které doplňuje bohaté pohoštění. Naši členové v minulosti vždy donesli velké množství různých pochutin na ochutnávku, a tak se máme na co těšit. Udělat si pěkný den kde se nebudou řešit organizační záležitosti (jen opravdu výjimečně). Nepočítá se ani s přestávkovým výběrem přebytků, jak je zvykem na standartní schůzi.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.