Výstava lilií na zámku se slavnostním zahájením

Aktuality, Pozvánky, Výstavy ,
Výstava lilií na zámku Čakovice

Jak to utíká, v letošním roce Vás můžeme pozvat již popatnácté na tuto tradiční výstavu do Schoellerova sálu čakovického zámku. Nutno říci že uspořádání té letošní bude vlastně celostátní přehlídkou liliářské organizace Martagon, která do Čakovic z města Rakovníka přesunula svou hlavní výstavu. Rádi bychom zde předváděli po úspěšných výstavách z minulých ročníků ještě větší parádu. Můžeme se těšit na slavnostní zahájení za zvuku fanfár, jejichž tóny nám zahrají žáci Základní umělecké školy Marie Podvalové. Po tomto úvodu za účasti hostů a návštěvníků bude následovat tří denní ukázka krásy lilií z různých skupin podle jejich zahradnického třídění. Nabízí se nám tak přímo úžasná variabilita v mohutnosti rostlin pestrosti barev, vůní, velikosti i tvarů květů a jejich posazení v květenství. Pro nemalý zájem návštěvníků o případné diskuse bude opět fungovat tzv. poradenský stůl, kde z řady našich předních odborníků na pěstování lilií bude vždy někdo připraven na dotazy odpovědět. Na výstavě jsou k vidění i skutečné rarity a vzácnosti, protože naším hlavním cílem je předvést to nejlepší. Odměnou je nám pak, jak rád říkám spokojenost návštěvníků a jsou připraveny i pro ně novinky v podobě ankety hodnocení. Soutěžit se bude letos i v kategorii Barevně sladěné aranžmá ve váze, nosná květina lilie. Za liliáře děkuji za podporu, které se nám pro naši činnost od MČ Praha Čakovice dostává a v neposlední řadě děkuji také ředitelce ZUŠ Marie Podvalové paní Ivaně Heřmánkové za veškerou vstřícnost při jednání na zahájení výstavy. Srdečně zveme všechny milovníky křehké krásy květin na výstavu lilií, která je, jak se říká královnou cibulovin a po královně květin růži je i princeznou a primabalerínou zahrad.

Vratislav Novák, předseda pěstitelů lilií ČZS MARTAGON

Informace k výstavě v Čakovicích

Výstava na zámku v Čakovicích se bude připravovat, jak bylo zvykem v Rakovníku ve čtvrtek a zahájení bude jako v Rakovníku na pátek, kdy bude dále výstava pokračovat ve dnech pátek, sobota, neděle. Zveme srdečně všechny naše členy na výstavu, která bude mít letos svou malou premiéru v tom, jak se pokusí nahradit pro MARTAGON stěžejní Rakovnickou výstavu. Vyzíváme, proto liliáře kteří se budou chtít podílet na této akci aby kontaktovali hlavního pořadatele předsedu Martagonu Vratislava Nováka na případné domlouvání podrobností a jiné. Vítáme každou případnou pomoc a výstavní exponáty včetně doplňků pro aranžmá. Kontakt – tel. 605 291 261 nebo e-mail: lina.novakova21@seznam.cz                        

SPOJENÍ – Přímo před zámkem je zastávka autobusu ZÁMEK ČAKOVICE, kde staví linka autobusu č. 136 na kterou lze nastoupit (na směr Čakovice) u metra trasy B, stanice VYSOČANSKÉ NÁMĚSTÍ, nebo na konečné trasy metra C stanice LETŇANY (opět směr čakovice). Od metra trasy C stanice PALMOVKA jede do Čakovic linka autobusu č. 140 na kterou lze též nastoupit u metra C stanice LETŇANY. Bus. Č. 140 má pak zastávku na znamení CUKROVAR ČAKOVICE 3 až 5 minut chůze před zámkem. Pro zájemce je možno využít i případné dobré vlakové spojení, kdy cesta z nádraží trvá pěšky k zámku 5 až 10 minut.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.