Pozvánka na jarní členskou schůzi 18.3. 2023

Aktuality

Jaro klepe na dveře a vám, vážení přátelé, přinášíme pozvání na naše tradiční březnové setkání, které se koná v sobotu 18. března 2023 od 9 hodin. Výbor MARTAGONU Vás srdečně zve na schůzi s bohatým programem, kde budete mít zaručeně možnost získat i nejednu pěknou lilii. Žádáme účastníky, aby přišli včas, při vyřizování některých organizačních záležitostí se nám stává, že se zahájení opozdí a je časová tíseň.

Místo konání – Krajinova posluchárna, 2. patro Přírodovědecké fakulty UK. Benátská ul. 2, Praha 2

Doprava – metrem trasy B, stanice Karlovo náměstí (KN), odtud tramvají č. 18 do stanice Botanická zahrada – Na Slupi (z KN je to jen jedna stanice jízdy) nebo pěšky z KN, což je asi 5 minut chůze kolem Faustova domu směrem k BZ Na Slupi, tzn. směr Nusle.

Program 1. části – Úvod, spolkové záležitosti. Zprávy finanční, revizní, stav členské základny. Zpráva o činnosti organizace za rok 2022. Zpráva o stavu internetových stránek www.martagon-lilie.cz, plán činnosti Martagonu na rok 2023 a upřesnění termínů výstav. Diskuse k předneseným zprávám. Už během první části bude fungovat prodej lilií a předávání objednaných od firmy Lukon Bulbs (Ing. Pavel Nejedlo). Připraven bývá již před zahájením i odběr semen z burzy Martagonu. K dispozici je opět Rukověť zahrádkáře včetně starších čísel a zbytek kalendáříků s martagonem od ČZS.  

Přestávka – Během ní je organizován odběr přebytků různého pěstitelského materiálu od našich členů, který bývá na jaře vždy bohatý. Děkujeme všem organizátorům a dodavatelům do této oblíbené přestávkové akce. Pro zájemce budou připraveny kopie návodů na pěstování i množení lilií. Předvedení ukázky letošních výsevů lilií.  

Program 2. části – Promítání z výstav a jiných vybraných snímků. Podle plánu proběhne předávání členům dlouho očekávaného speciálu o trubkovitých liliích a aureliánech (ročenka Martagonu 2023). Můžeme očekávat speciální zkrácenou aukci výjimečných lilií na podporu této publikace a dražbu několika liliářských překvapení. V programu druhé části setkání lze očekávat i pokračování diskuse z první části a samozřejmě i na hlavní téma lilie a jejich pěstování. Ukončení schůze (bývá kolem poledne). Vítáme vaše možné příspěvky jak na naše setkání, tak na stránky Liliáře nebo webové stránky a těšíme se na vaši účast. Po ukončení schůze pokračuje setkání přátel lilií v nedaleké restauraci V Podskalí, kde se tradičně zastavíme ještě na kus řeči.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.